Starburst – klassikeren av klassikere

På tross av at Starburst er veldig enkel og strippet for avanserte funksjoner, er dette kanskje den mest populære spilleautomaten på nett. Hvis du pleier å spille på nettbaserte kasino, så har du (nesten) garantert kjennskap til dette spillet. En av grunnene til dette er at Starburst er den automaten det hyppigst deles ut gratisspinn på, slik at du kan teste den kostnadsfritt. Men populariteten skyldes også at selve spillet er så ukomplisert, og dermed passer de fleste spillere. Spilleautomaten minner mye om 80-tallets arkadespill, og er i så måte et ganske retro spill. Her leverer NetEnt deg et spill med verdensrommet, planeter og stjerner i fokus.

Starburst har et klassisk oppsett med fem hjul og tre rader. Automaten byr verken på gratisspinn eller bonusspill, og er dermed mye enklere enn mange av de spillene du kanskje er vant til å spille. På tross av dette har NetEnt mestret det å lage en spilleautomat som mildt sagt har tatt verden med storm. Og det er ikke så rart, for hovedspillet i seg selv er underholdning nok, så her ville nesten bonusfunksjoner blitt overflødige. Dette spillet er midt i blinken for deg som er på jakt etter et spill som vekker nostalgiske følelser til live, med både farger, grafikk og lydspor med et litt retro preg.

Gevinstlinjer og innskudd

Starburst er en klassisk spilleautomat, og gir deg et oppsett med fem hjul og tre rader der det er mulig å spille på opptil ti aktive gevinstlinjer. Spillet byr hovedsakelig på hyppige og små utbetalinger. Hvor mye du kan vinne er avhengig av hvor mye du satser. Du kan justere innsatsnivået fra 1-10, og dette bestemmer hvor mange gevinstlinjer du ønsker å spille på. Du kan også justere myntverdien fra 0,01 til 1. Dette betyr at du kan spille for minst 1 krone per spinn, hvis du har aktivert 10 gevinstlinjer. Det meste du kan spille for er 1000 kroner per runde.

Tema og design

Det råder ingen tvil om at det er verdensrommet som er tema på spilleautomaten Starburst. Her blir du tatt med på en stjernespekket ferd i rommet, og på hjulene finner du fargesterke og retro symboler. Spinn frem gule, lilla, blå, oransje og grønne edelstener på hjulene, i tillegg til de klassiske 7- og BAR-symbolene. Spillets wild-symbol er en multifarget stjerne, og gjør spillet ekstra spennende. Generelt er grafikken enkel, men god – både når det gjelder lyd og bilde. Dersom du er på utkikk etter et spill som minner om åttitallets arkadespill, med klare farger og et brukervennlig grensesnitt, da er Starburst et spill du burde se nærmere på.

Bonusfunksjoner

Selv om Starburst er en veldig enkel spilleautomat uten avanserte funksjoner, er automaten likevel morsom å spille på. Her finner du verken jackpoter, multiplikatorer eller bonusfunksjoner. I stedet dukker det opp edelstener og stjerner på hjulene, med ulike farger. Mye av spillets spenning baseres på å få matchende symboler på gevinstlinjene. Om dette skulle skje, vil symbolene på gevinstlinjen pulsere, og det dukker opp en eksplosiv animasjon som forteller deg at du har vunnet en gevinst. Stjernen, altså wild-symbolet, kan vise seg på hjul to, tre eller fire. Når den tilfeldig dukker opp dekker den hele hjulet og erstatter andre symboler slik at gevinstkombinasjoner lettere kan dannes.

Fordeler

Det er ikke uten grunn at Starburst er en av de mest populære spilleautomatene som finnes. Spillets grafikk er god, og byr på en eksplosjon av farger. De fargesterke symbolene er morsomme, og dette spesielt når wild-symbolet, altså stjernen, dukker opp. Dette symbolet hjelper deg å oppnå vinnende kombinasjoner på hjulene, da det erstatter andre symboler. Verdensrom-temaet byr på stjerner og en dyp lilla bakgrunn som forestiller universet. Dette gir deg, sammen med de fargesterke symbolene, følelsen av å spille på et retro arkadespill. Automaten har også et variert innsatsnivå, og passer dermed til de fleste spillere. I tillegg til dette kan du vinne gevinster i begge retninger.

Ulemper

Starburst er et morsomt spill, men blir nok likevel litt i det enkleste laget for enkelte spillere. Du finner verken jackpoter, ekstrafunksjoner eller bonusspill på denne automaten, og dette er det nok mange som har blitt godt vante med på de mer moderne spilleautomatene. Spillet kan dermed bli litt kjedelig i lengden. Dersom du foretrekker spilleautomater med toppmoderne grafikk, er nok ikke Starburst helt optimalt for deg, da dette spillet har et ganske retro arkadespill-preg. Spillets tilbakebetalingsprosent er brukbar med sine 96 %, men dette er fortsatt litt lavt i forhold til mange andre automater, hvor gevinstene betales ut enda hyppigere.

Oppsummering

Starburst tar deg med på et stjernespekket eventyr til verdensrommet. Dette er en enkel spilleautomat, som er helt strippet for avanserte funksjoner. Men selv om du ikke finner verken jackpoter, bonusspill eller ekstrafunksjoner på denne automaten, er den fortsatt en av de mest populære spilleautomatene på markedet. Starbursts popularitet skyldes antageligvis at spillet er så enkelt og brukervennlig, men også at det har et spennende og fargerikt tema som kan minne mye som åttitallets velkjente arkadespill. Dette vekker nok nostalgiske følelser hos mange spillere. I tillegg har automaten et variert innsatsnivå, og passer dermed for de aller fleste – uansett ambisjonsnivå.